SEO problémy, o kterých se na konferencích nemluví a žádný plugin je nespraví

Časťou mojej práce je sledovať zmeny v SEO, čo v praxi znamená tráviť 2-3 hodiny denne na Twitteri a čítaním článkov. Potom riešime, či tie zmeny ovplyvnia užívateľov nášho SEO pluginu, či musíme niečo doprogramovať alebo zmeniť.

Úprimne? Tých informácií je strašne moc a väčšina je šum. Občas mi to príde ako zámer, aby SEO experti mohli hovoriť aké je to všetko zložité. Google to vyhovuje, lebo môžu v tom hluku prepašovať desiatky malých zmien, ktoré slúžia im a nie tak úplne vlastníkom webov.

Ak spravujete pre niekoho web a má zároveň Google My Business (alebo AdWords), zamestnanci Google vašim klientom priamo začnú volať a ponúkať im SEO. To sa už deje v USA. Mne nepríde moc cool, že Google vlastní vyhľadávanie a zároveň ľudia s emailom @google.com oslovujú vlastníkov malých webov a firiem.

Takýchto chuťoviek je viac. Na tomto WordCampe bude prednáška o tom aký je Google AMP skvelý. Odo mňa budete počuť prečo si myslím, že je to rakovina ktorá ohrozuje slobodný Internet, takže aj WordPress.

Nebojím sa hovoriť o nepríjemných témach. Som hrdí, že sme nezávislí vývojári. Neprišli sme do Prahy nič predávať, cieľom mojej prednášky je vám pomôcť s problémami, ktoré žiadny SEO plugin nevyriešiť nemôže ani keby chcel.

📰 Přečtěte si rozhovor s Pierrem Lebaux

Řečník

Kategorie