Média – druhá tisková zpráva

V případě dotazů kontaktujte prosím Karolínu Vyskočilovou (hlavní pořadatelku – karolina@kybernaut.cz, +420 737 878 726), nebo Vladimíra Smitku (fakturace, média – vladimir.smitka@lynt.cz).

Pro doplnění článku je možné použít libovolné fotografie z loňského ročníku. Celý balík od oficiální fotografky loňského ročníku  Jany Němcové je dostupný zde.

Tři novinky na WordCamp Prague 2020, které nesmíte propásnout

Letošní pražský WordCamp

Chtěli jsme navázat na úspěch z minulého roku, který nás díky 500 návštěvníkům katapultoval mezi tři největší WordCampy v Evropě,“ říká Karolína Vyskočilová, hlavní organizátorka letošního ročníku. „Probrat všechny novinky by bylo na dlouho, ale tyto tři by měly posunout WordCamp Praha zase o kousek dál,“ dodává Vyskočilová.

Další řada přednášek

WordCamp se letos přesune do prostorů Cubex Centra na pražské Pankráci. Díky tomu bylo možné do programu zařadit další řadu přednášek. Ta se zaměřuje především na obsah a rozvoj projektů spojených s WordPressem. Poslechnout si můžete třeba Elišku Vyhnálkovou, která prozradí jak na sítě, nebo Denise Žoljma, který zodpovídá za review šablon přímo na wordpress.org

Zbylé dvě řady patří běžným uživatelům a vývojářům. Především u těch druhých půjdou přednášky opět do hloubky. Automatizace, AMP, Gutenberg a další oblasti, které jsou dnes pro vývojáře kritické představí ti nejpovolanější čeští a zahraniční speakři.

Druhá řada workshopů

Další novinkou je druhá řada workshopů. Poprvé uvedeme i 3 hodinový workshop, který se zaměří na stále aktuální téma – Gutenberg. Pokud si tedy chcete vylepšit nebo osvěžit své znalosti, nenajdete lepší příležitost. 

Ale i ostatní workshopy rozhodně stojí za pozornost. Ona druhá řada je zaměřena spíše na pokročilejší uživatele a témata probere již více z technického hlediska.

A to není vše…

Na WordCamp Praha se letos přihlásil rekordní počet zahraničních řečníků. V šatně na vás již tradičně bude čekat velmi speciální šatnář nebo šatnářka. V neděli po akci proběhne Contributor Day. A čekají na vás i další překvapení. Ale to až na místě. 

Nepropásněte třicítku českých a zahraničních speakrů na jednom místě. Poslední lístky čekají jen na vás.