Organizátoři

Seznamte se s týmem organizátorů WordCamp Praha 2020. Dobrovolně věnují svůj čas, zkušenosti a energii, aby se akce stala nezapomenutelným zážitkem pro všechny.

Karolína Vyskočilová

Karolína programuje šablony a pluginy na míru – ráda dotahuje záměr klientů k dokonalosti a ukazuje jim, že web může umět ještě víc, než si původně představovali. Dává si záležet, aby klient správu hotového webu zvládl levou zadní a vše zapadalo do jeho workflow.

Je na volné noze, má za sebou přes 120 projektů a některé její pluginy můžete najít i ve WP repozitáři. O WordPressu školí pro Czechitas a klientům nabízí i konzultace.

Karolína se webům a programování věnuje více než 15 let, posledních 7 let se specializuje na WordPress. Ten jí vyhovuje, protože je to rozšířený redakční systém, který vás navždy neuváže k jednomu programátorovi nebo firmě.

kybernaut.cz / @vyskoczilova

Jana Beránková

Tvorbě webů na volné noze se věnuje od roku 2014. Zaměřuje se na menší firemní a osobní stránky. Začínala s Bootstrapem, kterému je stále u části projektů věrná, ale požadavky klientů na redakční systém ji přivedli ke zkoušení různých CMS, mezi kterými nakonec vyhrál WordPress. WordCampu Praha se pravidelně účastní od roku 2015. Pokaždé je pro ni velkým zdrojem inspirace k osvojení si nových postupů a zlepšování vlastní práce.

berankova.cz

Pavel Cahlík

Pracoval jsem v agenturách, u klientů i na volné noze. Jsem odkojen onlinem, ale vím, jak důležitý je i offline svět. Rád pomáhám značkám najít jejich podstatu a vylepšit tak jejich výkonnost.

cahlik.cz / @cahlik

Michal Janata

S WordPressem dělám od verze 2.9, tehdy to bylo přeci jen něco trochu jiného než je to teď. V komunitě se starám o překlady jádra a pluginů. Jsem aktivním skautem, pomáhám v organizaci s nejrůznějšími IT záležitostmi.

Mezi moje hlavní činnosti patří Dobrý skautský web. Platforma kde se snažíme šířit osvětu o tom, jak si dobře udělat web. K tomu máme na našem skautském hostingu i automatickou instalaci WordPressu v několika balíčkách.

michaljanata.cz / @michal_janata1

Radek Kučera

Když bylo WordPressu 2.9, začal Radek s prvním blogem, katalogem odkazů a webem s PR články. Brzo již na WordPressu postavil několik jednoduchých firemních webů.  Dnes je především fanoušek, který se rád něco naučí a sleduje dění okolo WordPressu. Kromě toho ho zajímá vše okolo internetu. Radek pracuje v oblasti Telco & ICT.

wpmax.cz / @KuceraRadek

Adam Laita

Adam se věnuje vývoji webových stránek již 9. rokem a díky svým zkušenostem dnes působí nejen jako specialista na WordPress, ale také jako profesionální kodér, konzultant a lektor. Při svém vývoji se zaměřuje na optimalizaci kódu pro co možná nejlepší rychlost načítání webu a také na stavbu intuitivní administrace, kterou bude moci ovládat i méně zkušený uživatel.

Ve spolupráci s Petrem Tomanem nabízí široké portfolio nabízených řešení, ať už se jedná o weby na míru, nebo jednoduché vizitky postavené na prémiových šablonách.

laita.cz / @adam_laita

Vladimír Smitka

Kolem webů a správy serverů se začal pohybovat už velmi dávno – v roce 2001. Dnes se věnuje především technickému zlepšování webů a opravováním chyb jiných tvůrců – podobných chyb, které on sám v začátcích běžně dělal. V této oblasti dělá také porotce v soutěži WebTop100 pro technické zpracování webů. Ročně mu tak projde rukama několik stovek webů, které zkoumá jak po stránce výkonu, tak po stránce bezpečnosti. Založil agenturu Lynt services, která firmám pomáhá s provozováním webových stránek – od konfigurace serverů, přes jejich vývoj, až po jejich propagaci. Aktuálně se Lynt hodně věnuje automatizaci v PPC a datové analýze – pracují na nástrojích PPC Robot a Marketing Miner. Vláďa WordPress poprvé okusil ve verzi 1.5, ale v té době byl podle něj ještě velmi nedospělý a tak od něj na několik let opět utekl. Dnes považuje situaci mnohem lepší a tak jej často a rád používá.

lynt.cz / @smitka

Tereza Suchanová

O WordPressu se dozvěděla cca před 8 lety, kdy začala psát svoje první amatérské blogy (Cyklopartnerka nebo Do formy), které z časových důvodů již neudržuje, ale prostředí WordPressu ji zaujalo natolik, že nyní vytváří jednoduché weby pro freelancery s nižším rozpočtem.

Na volné noze funguje jako virtuální asistentka, která má ve svém portfoliu nepřeberné množství činností – od vyhledávání informací a tvorby dokumentů, přes nábor zaměstnanců či zajištění služebních cest až po organizaci událostí všech druhů a velikostí. WordCampu je nejprve účastnila jako dobrovolnice, následně jako účastnice uživatelské sekce a teď se snaží využít svých zkušeností a znalostí k vylepšení (již tak skvělé) akce.

holkaprovsechno.cz

Jan Štětina

Aktivním uživatelem WordPressu od roku 2007 (verze 2.4), což zahrnovalo řadu aktivit od tvorby vlastního webu, napsání několika pluginů, až po několikaletou správu menší sítě blogů a vytváření webů a komplexních pluginů na míru pro menší firmy jako přivýdělek při studiu. Nakonec našel své místo ve vývojářském týmu Toolsetu v OnTheGoSystems.

Zaměřuje se především na backend, softwarové architektury, DevOps. Má zkušenosti i s řadou jiných programovacích jazyků (C#, C++, Java).

Motto “kód je poezie” (code is poetry) přijal za své uplatňuje ho při každé příležitosti.

Na WordPressu (a potažmo i na Toolsetu) jej baví především to, že jde o velmi univerzální nástroje, které uživatelům do rukou dávají při tvorbě webu velké možnosti.

zaantar.eu / tw @zaantar / ig @zaanta_gram

Petra Stejskalová

S WordPress se seznámila na prvním WordCampu v roce 2017, když hledala snadný nástroj pro tvorbu webů. Od té doby se zapojila do komunity a podílela se na organizaci campů v Brně. Z malého koníčku se stala práce, kde se věnuje především UX a UI designu a webům pro malé a střední podnikatele. Jako grafickou designérku ji baví hravost a snadné užití WP. Profesně se věnuje především propagaci firem, tvorbě materiálů pro cestovní ruch a učebních pomůcek pro základní a střední školy s využitím digitálních technologií.

Pavel Urbánek

S wordpressem pracuji od verze 2 (rok 2007) a za tu dobu jsem se s ním seznámil z několika směrů. Nejprve jsem se s ním pracoval jako programátor. V posledních několika letech na WordPress koukám hlavně z druhé strany jako systémový administrátor u hostingu pro WordPress známy jako WP Hosting.

Zaměření hostingu je hlavně s vysokým důrazem na potřeby WordPressu. Nutnou součástí jsou nové moderní technologie, které ještě dnes nejsou běžným standardem u poskytovatelů služeb v ČR.

Mimo použité technologie se snažíme u WP hosting co nejvíce řešit problematiku spojenou s hostováním wordpressu za uživatele i programátory. Ať už jde o bezpečnost, odvirování webu, scany, zálohování, rychlou instalaci webu, kvalitní support se znalostí WordPressu, nové technologie, snadnou práci s administrací a postupně implementujeme věci, které si zákazníci žádají.

wp-hosting.cz

Pavel Vybíral

Zaměřuje se na tvorbu menších webů. Je takový webový kouč či průvodce při tvorbě webu, který pomůže klientovi sestavit web od začátku do konce. V minulosti stavěl weby na různých platformách (vlastní redakční systém, Joomla, MODX…), ale byl závislý na programátorech. Před třemi lety pak vyzkoušel WordPress a builder Divi, navštívil svůj první WordCamp v Praze a objevil úžasnou komunitu lidí kolem WordPressu. Od té doby se podílí na organizování WordCampů v Brně a na WordPress a komunitu kolem něj nedá dopustit.

Tereza Vyroubalová

Do online světa se dostala náhodou a snaží se z něj co nejvíce naučit. Má hlavu plnou nápadů a chuť tvořit. Už jako malá psala pohádky a skládala básničky, které však skončily v šuplíku. Směřuje k tomu ten šuplík otevřít a nechat do něj nahlédnout i Vás.

Iveta Zlatníčková

Kdo by to byl řekl, že první návštěva WordCampu v roce 2018 ji nadchne natolik, že se rozhodne být součástí jejího týmu organizátorů. Díky komunitě WordPressu se seznámila se spoustou zajímavých lidí, kteří se stali i jejími přáteli. A nejen to. Získala zde spoustu kontaktů a první pracovní zakázky v oboru online marketingu. Před lety znuděná účetní a dnes už za monitorem vytváří snad jen obsah sociálních sítí, který ji živí 🙂

linkedin.com