katarina-novotna

Importuj ako pán s WP All-import Pro + WooCommerce add-on

Importovanie pomocou CSV alebo XML do WordPress. Workshop je primárne určený pre eshopárov, ktorí plánujú migráciu alebo pre ľudí, ktorí si chcú vytvoriť katalóg produktov.

Ku koncu workshopu si ukážeme aj pokročilejšie vychytávky (vlastné funkcie), no celkovo je workshop určený pre bežných používateľov, ktorí potrebujú importovať do WordPress veľké množstvo dát.

Notebook výhodou 😉

📰 Přečtěte si rozhovor s Katarínou Novotnou.

📒 Prezentace z přednášky

SEO problémy, o kterých se na konferencích nemluví a žádný plugin je nespraví

Časťou mojej práce je sledovať zmeny v SEO, čo v praxi znamená tráviť 2-3 hodiny denne na Twitteri a čítaním článkov. Potom riešime, či tie zmeny ovplyvnia užívateľov nášho SEO pluginu, či musíme niečo doprogramovať alebo zmeniť.

Úprimne? Tých informácií je strašne moc a väčšina je šum. Občas mi to príde ako zámer, aby SEO experti mohli hovoriť aké je to všetko zložité. Google to vyhovuje, lebo môžu v tom hluku prepašovať desiatky malých zmien, ktoré slúžia im a nie tak úplne vlastníkom webov.

Ak spravujete pre niekoho web a má zároveň Google My Business (alebo AdWords), zamestnanci Google vašim klientom priamo začnú volať a ponúkať im SEO. To sa už deje v USA. Mne nepríde moc cool, že Google vlastní vyhľadávanie a zároveň ľudia s emailom @google.com oslovujú vlastníkov malých webov a firiem.

Takýchto chuťoviek je viac. Na tomto WordCampe bude prednáška o tom aký je Google AMP skvelý. Odo mňa budete počuť prečo si myslím, že je to rakovina ktorá ohrozuje slobodný Internet, takže aj WordPress.

Nebojím sa hovoriť o nepríjemných témach. Som hrdí, že sme nezávislí vývojári. Neprišli sme do Prahy nič predávať, cieľom mojej prednášky je vám pomôcť s problémami, ktoré žiadny SEO plugin nevyriešiť nemôže ani keby chcel.

📰 Přečtěte si rozhovor s Pierrem Lebaux