SAVE THE DATE

Přípravy sedmého ročníku pražského WordCampu jsou v plném proudu! Loni se organizačnímu týmu podařilo překonat dříve sotva představitelnou hranici 500 účastníků a celosvětově tak WordCamp Praha dýchá na paty Londýnu. Více účastníků si žádá mnohem více místa – nově tak akci bude hostit pražské Cubex Centrum. Zapište si do kalendářů datum 29. 2. 2020!

Na co se můžete v roce 2020 těšit?

Nové, mnohem větší prostory

Loňský ročník pražského WordCampu přitáhl mnohem více zájemců než ročníky předchozí. Rozhodli jsme se proto porušit dlouholetou tradici a vybrat pro WordCamp Praha 2020 nové prostory. Najít místo, které pojme více než 500 účastníků, nebylo snadné, ale nakonec se to podařilo! Nové multifunkční Cubex Centrum Praha má modernější vybavení, více sálů a mnoho dalších lákadel. A co to bude znamenat pro vás – účastníky WordCampu? Třeba širší možnost networkingu nebo více prostoru na přednáškách.

Co dalšího vás příští rok čeká? Pomohli jste nám rozhodnout, že zachováme dvě hlavní linie přednášek: uživatelskou a vývojářskou sekci. V roce 2020 se ještě více zaměříme na workshopy a případové studie, kterým bude patřit vlastní, třetí sekce. Během konference si pochutnáte na výborném občerstvení a celou akci završíme v jednom z pražských klubů na tradiční afterparty.

Než se dostaneme na afterparty, pojďme si připomenout, jaký byl šestý ročník pražského WordCampu.

WordCamp Praha 2019 v číslech

  • 2 linie přednášek (uživatelé a vývojáři)
  • 2 prezentace případových studií
  • 2 workshopy
  • 2 doplňkové programy
  • 13 organizátorů a 11 dobrovolníků
  • více než 500 účastníků

V uživatelské sekci zazněla aktuální a žádaná témata týkající se autorského práva, změn ve WordPressu či technické PPC reklamy. Programátorskou linii svým příspěvkem obohatili hned tři zahraniční hosté, kteří svou přednášku vedli v angličtině.

Horkou novinkou byla tzv. WordPress kuchařka – série miniworkshopů, při kterých převzali slovo vybraní členové týmu organizátorů a probrali s posluchači nejčastější problémy, které uživatelé WordPressu řeší.

Co chceme v roce 2020 zlepšit

Doufáme, že větší prostory předejdou problémům s kapacitou míst pro sezení – to byl bohužel jeden z nedostatků, který si jako organizační tým uvědomujeme.

Je úžasné vidět, jak se wordpressová komunita s každou konferencí rozrůstá a jaký je o ni zájem. I v roce 2020 uděláme maximum pro to, aby se sedmý ročník povedl minimálně stejně dobře jako ten předešlý.

Celý organizační tým se na vás těší 29. února 2020 v Cubex Centru Praha. Čekání si můžete zkrátit naším newsletterem – stačí se přihlásit k odběru v patičce této stránky.