Jak realizuje weby a e-shopy na WordPressu agentura z Plzně?

ANT studio největší výkonová fullservis online marketingová agentura na západě Čech. V našich řadách máme přes 40 odborníků v online marketingu, obsahu, vývoji webů a e-shopů nebo automatizaci.

WordPress využíváme pro naše klienty prakticky každý den. Otevřenost systému WordPress nám vyhovuje z hlediska případných úprav i možnosti rozšíření o řadu pluginů, díky kterým lze vytvořit jak jednoduchou webovou prezentaci, tak i e-shop pro prodej produktů, intranet nebo jiný druh speciálně zaměřeného webu. Mezi naše produkty a služby, které souvisejí s využíváním WordPressu patří:

Mravenčí webové prezentace

Jednoduché a levné webové stránky využívající WordPress v kombinaci s vizuálním editorem Elementor a předpřipraveným designem za pomocí široké sady různých template kitů. Řešení je zaměřené na rychlé a snadné zhotovení obsahové prezentace, která je vhodná pro publikování základních služeb našeho klienta, je rozumně připravená z hlediska SEO i vyhledatelnosti a připravená na další případná rozšiřování nebo online marketing. Tento produkt využívají spíše menší firmy. Je to jednoduché, rychlé a levné řešení za pomocí WordPress redakčního systému a Elementoru.

E-shopy s WooCommerce

Myslíme i na majitelé e-shopů, kteří hledají snadná uživatelská rozhraní pro správu prodeje svých fyzických či virtuálních produktů nebo služeb. I těm dokážeme pomoci díky WordPressu a rozšíření WooCommerce. Naším cílem je vytváření e-shopů z již předpřipravené vlastní DEMO verze, kterou jsme schopni v rozumné míře ohýbat dle potřeb klienta – buď za pomocí dostupných doplňků nebo vlastních úprav. I tohle řešení stojí na základech Elementoru a umožnuje tak snadnou a flexibilní možnost upravovat základní design nebo obsah dle potřeby klienta.

Čistý základ s Gutenbergem

Zhruba poslední rok se naše snažení také ubírá k co nejlépe optimalizovaným a co nejméně zatíženým webovým prezentacím pro co nejvíce náročné klienty. Ačkoliv o WordPressu panuje řada mýtu, že se jedná o ne moc bezpečný nebo velmi pomalý systém, nemusí tomu tak vždy být. Realizovat se dá na WordPressu i za pomocí výchozího editoru Gutenberg, se kterým může být práce s obsahem velmi přívětivá a zároveň takováto prezentace dosahuje velmi dobrých výsledků z hlediska rychlosti a zároveň není zatížená zbytečným množstvím externích doplňků, které by web zpomalovaly nebo zvyšovaly riziko nějaké bezpečností díry.

Rychlost na WordPressu
Rychlý WordPress není nereálný

Po dokončení webu pro klienta naše práce nekončí. Webové stránky klientům spravujeme, ale i servisujeme po dokončení výrobní fáze. Udržovat WordPress aktuální je totiž základním pilířem k tomu, aby mohl zůstat bezpečný, rychlý a bylo jej možné rozšiřovat o případná vylepšení či legislativní změny, jakou byla třeba v poslední době nová cookies lišta.

4DPT. Co to je?

Od roku 2021 jsme v naší agentuře zavedli čtyřdenní pracovní týden. V praxi to tedy znamená, že pátek nevěnujeme práci ani klientům, ale primárně sobě a to vzdělávání či odpočinku. A právě i díky tomu se můžeme neustále zdokonalovat ve svých dovednostech a hledat nové způsoby, jak zapojit WordPress do realizací pro naše klienty.

Zaujalo vás, jakým způsobem tvoříme prezentace pro naše klienty za pomoci WordPressu, máte náměty k vylepšení nebo byste se chtěli připojit k našemu týmu? Dejte nám vědět!