Organizátoři

Seznamte se s týmem organizátorů WordCamp Praha 2022. Dobrovolně věnují svůj čas, zkušenosti a energii, aby se akce stala nezapomenutelným zážitkem pro všechny.

  • Adam Laita

    Avatar Adam Laita

    Adam se věnuje vývoji webových stránek již 10 let a díky svým zkušenostem dnes působí nejen jako specialista na WordPress, ale také jako profesionální kodér, konzultant a lektor. Při svém vývoji se zaměřuje na optimalizaci kódu pro co možná nejlepší rychlost načítání webu a také na stavbu intuitivní administrace, kterou bude moci ovládat i méně zkušený uživatel.

    Ve spolupráci s Petrem Tomanem nabízí široké portfolio nabízených řešení, ať už se jedná o weby na míru, nebo jednoduché vizitky postavené na prémiových šablonách.

    laita.cz / @adam_laita

  • Adina Foxová

    Avatar Adina Foxová

    Tlumočnice mezi designem a frontendem. Pokud zrovna nestavím design systém, pravděpodobně mě najdete na IT konferenci. Přijďte mi povědět o Vašem projektu! 🦊

    adinafoxova.cz / @adinafxv

  • Jan Štětina

    Avatar Jan Štětina

    Aktivním uživatelem WordPressu od roku 2007 (verze 2.4), což zahrnovalo řadu aktivit od tvorby vlastního webu, napsání několika pluginů, až po několikaletou správu menší sítě blogů a vytváření webů a komplexních pluginů na míru pro menší firmy jako přivýdělek při studiu. Nakonec našel své místo ve vývojářském týmu v OnTheGoSystems, který stojí za populárním pluginem WPML.

    Zaměřuje se především na backend, softwarové architektury, DevOps. Má zkušenosti i s řadou jiných programovacích jazyků (C#, C++, Java, JavaScript, PHP, Python, Ruby).

    Motto “kód je poezie” (code is poetry) přijal za své uplatňuje ho při každé příležitosti.

    Na WordPressu jej baví především to, že jde o velmi univerzální nástroj, který spolu s celým ekosystémem šablon a pluginů uživatelům do rukou dává při tvorbě webu velké možnosti a celý proces tak velmi zpřístupňuje.

    tw @zaantar / ig @zaanta_gram / otgs / zantar.eu

  • Karolína Vyskočilová

    Avatar Karolína Vyskočilová

    Karolína programuje šablony a pluginy na míru – ráda dotahuje záměr klientů k dokonalosti a ukazuje jim, že web může umět ještě víc, než si původně představovali. Dává si záležet, aby klient správu hotového webu zvládl levou zadní a vše zapadalo do jeho workflow.

    Je na volné noze, má za sebou přes 120 projektů a některé její pluginy můžete najít i ve WP repozitáři. O WordPressu školí pro Czechitas a klientům nabízí i konzultace.

    Karolína se webům a programování věnuje více než 15 let, posledních 7 let se specializuje na WordPress. Ten jí vyhovuje, protože je to rozšířený redakční systém, který vás navždy neuváže k jednomu programátorovi nebo firmě.

    kybernaut.cz / @vyskoczilova

  • Michal Janata

    Avatar Michal Janata

    S WordPressem dělám od verze 2.9, tehdy to bylo přeci jen něco trochu jiného než je to teď. V komunitě se starám o překlady jádra a pluginů. Jsem aktivním skautem, pomáhám v organizaci s nejrůznějšími IT záležitostmi.

    Mezi moje hlavní činnosti patří Dobrý skautský web. Platforma kde se snažíme šířit osvětu o tom, jak si dobře udělat web. K tomu máme na našem skautském hostingu i automatickou instalaci WordPressu v několika balíčkách.

    michaljanata.cz / @michal_janata1

  • Pavel Urbánek

    Avatar Pavel Urbánek

    S wordpressem pracuji od verze 2 (rok 2007) a za tu dobu jsem se s ním seznámil z několika směrů. Nejprve jsem se s ním pracoval jako programátor. V posledních několika letech na WordPress koukám hlavně z druhé strany jako systémový administrátor u hostingu pro WordPress známy jako WP Hosting.

    Zaměření hostingu je hlavně s vysokým důrazem na potřeby WordPressu. Nutnou součástí jsou nové moderní technologie, které ještě dnes nejsou běžným standardem u poskytovatelů služeb v ČR.

    Mimo použité technologie se snažíme u WP hosting co nejvíce řešit problematiku spojenou s hostováním wordpressu za uživatele i programátory. Ať už jde o bezpečnost, odvirování webu, scany, zálohování, rychlou instalaci webu, kvalitní support se znalostí WordPressu, nové technologie, snadnou práci s administrací a postupně implementujeme věci, které si zákazníci žádají.

    wp-hosting.cz

  • Petr Cibulka

    Avatar Petr Cibulka

    Petr vyvíjí front-end (aktuálně na Reactu) a občas kulturu.

    cibulka.me / @cibulka.me

  • Petra Stejskalová

    Avatar Petra Stejskalová

    S WordPress se seznámila na prvním WordCampu v roce 2017, když hledala snadný nástroj pro tvorbu webů. Od té doby se zapojila do komunity a podílela se na organizaci campů v Brně. Z malého koníčku se stala práce, kde se věnuje především UX a UI designu a webům pro malé a střední podnikatele. Jako grafickou designérku ji baví hravost a snadné užití WP. Profesně se věnuje především propagaci firem, tvorbě materiálů pro cestovní ruch a učebních pomůcek pro základní a střední školy s využitím digitálních technologií.

  • Radek Kučera

    Avatar Radek Kučera

    Když bylo WordPressu 2.9, začal Radek s prvním blogem, katalogem odkazů a webem s PR články. Brzo již na WordPressu postavil několik jednoduchých firemních webů.  Dnes je především fanoušek, který se rád něco naučí a sleduje dění okolo WordPressu. Kromě toho ho zajímá vše okolo internetu. Radek pracuje v oblasti Telco & ICT.

    wpmax.cz / @KuceraRadek

  • Roman Klabal

    Avatar Roman Klabal

    Vývojem webů se zabývá od roku 2007, s WordPressem pracuje od roku 2012. Jako full-stack web developer pro klienty vytváří jednoduché i komplexní weby, šablony a pluginy na míru. Radost mu dělá práce na každém projektu, který jakkoli vybočuje z běžných mezí a představuje výzvu.

    Od roku 2021 [údajně] patří mezi top 3% freelancerů a je součástí Toptal talent network.

    roman.klabal.cz / ig @romanklabal

  • Tomáš Frank

    Avatar Tomáš Frank

    WordPress mě poprvé oslovil na střední škole, kdy bylo potřeba řešit webové stránky a vůbec nějakou online propagaci pro fiktivní firmu. Od té doby jsem tento systém použil pro dalších pár projektů, především na vysoké škole a teď už přes nějakých pět let je můj denní chléb v rámci plzeňské mravenčení agentury, kde pracuji na pozici teamleadra a produktového specialisty právě ve spojitosti s WordPress redakčním systémem.

    tomasfrank.cz / LinkedIN

  • Vladimír Smitka

    Avatar Vladimír Smitka

    Kolem webů a správy serverů se začal pohybovat už velmi dávno – v roce 2001. Dnes se věnuje především technickému zlepšování webů a opravováním chyb jiných tvůrců – podobných chyb, které on sám v začátcích běžně dělal. V této oblasti dělá také porotce v soutěži WebTop100 pro technické zpracování webů. Ročně mu tak projde rukama několik stovek webů, které zkoumá jak po stránce výkonu, tak po stránce bezpečnosti. Založil agenturu Lynt services, která firmám pomáhá s provozováním webových stránek – od konfigurace serverů, přes jejich vývoj, až po jejich propagaci. Aktuálně se Lynt hodně věnuje automatizaci v PPC a datové analýze – pracují na nástrojích PPC Robot a Marketing Miner. Vláďa WordPress poprvé okusil ve verzi 1.5, ale v té době byl podle něj ještě velmi nedospělý a tak od něj na několik let opět utekl. Dnes považuje situaci mnohem lepší a tak jej často a rád používá.

    lynt.cz / @smitka

  • Vlastimil Ott

    Avatar Vlastimil Ott

    S WordPressem pracuji od roku 2006 a v posledních letech buduji firmu WP-admin.cz, která zajišťuje provoz a rozvoj existujících webů. Zrychlujeme, optimalizujeme, monitorujeme weby, aby se jejich majitelé mohli soustředit na své podnikání.

    wp-admin.cz

  • Vojtěch Bruk

    Avatar Vojtěch Bruk

    Chce tvořit weby, kde se klientům vrátí investice a bude se nadále zhodnocovat. Což je výzva.

    Weby staví na Elementoru a čím dál častěji využívá i Bricks Builder.

    Píše blog o tvorbě webů, SEO a online marketingu.

    Na co nepoužívá WordPress, používá Notion.

    Má rád basketbal, knížky a poker.

    Najdete jej na vojtechbruk.cz.

    vojtechbruk.cz