Rozhovor: Honza Bartoš

S Honzou se po hlavě vrháme do diskuze o výkonnostních kampaních, budoucnosti online marketingu i současném sporu mezi Facebookem a australskými zákonodárci. Na WordCampu shrne čtyři změny ve Facebook Ads a jak si s nimi poradit. Těšíme se!

Nahrávku rozhovoru najdete také na SoundCloudu.

Rozhovor: Roman Kabelka

Který operační systém udělal největší pokroky v přístupnosti? A jak AI může pomoct s přístupností v běžném životě? O tom, ale rovněž o pečení chleba si povídáme s Romanem Kabelkou. Na WordCampu, který se chystá na sobotu 27.2., poradí, jak vybrat správně “přístupnou” šablonu a na co si při tom dát pozor. V rozhovoru nám prozradil, jaké překvapení si do přednášky nachystal.

Nahrávku rozhovoru najdete také na SoundCloudu.

Rozhovor: Barbora Nováková

Bára, copywriterka Komuniké, vysvětluje, co je potřeba pro to, aby mohla napsat kvalitní a správně zacílený text. Povídáme si taky o tom, jak se morální zásady promítají do její práce a proč nepoužívá Dokumenty Google. Přednáškou na WordCampu nám poradí, jak poznat svou cílovku.

Nahrávku rozhovoru najdete také na SoundCloudu.

Rozhovor: Jiří Šebek

MAMP nebo dokonce úpravy souborů přímo na hostingu přes FTP? Každý developer to ve svých začátcích takhle asi zažil, vývojářské prostředí se dá ale zařídit mnohem lépe. Jiří Šebek z Query.cz bude na WordCampu 2021 mluvit o tom, jak WordPress rozjet na virtuálním serveru Docker. Ve videu si povídáme, v čem jsou výhody virtuálního prostředí a jak je složité ho rozchodit.

Nahrávku rozhovoru najdete také na SoundCloudu.

Rozhovor: Michal Janata

Věděli jste, že na WordPressu běží mnoho skautských webů? S Michalem Janatou jsme si povídali o projektu, který pomáhá skautům jednoduše a zdarma vytvořit weby pro jejich oddíly a aktivity. Michal se také stará o lokalizaci jádra WordPressu do češtiny a o překladech nám řekne víc na WordCampu Praha 2021.

Nahrávku rozhovoru najdete také na SoundCloudu.

Rozhovor: Marek Čevelíček

Vážně i nevážně o problémech s klientským projekty nebo i o tom, jak bude vypadat UX za 20-30 let. Zavzpomínali jsme i na začátky, kdy se k webům dostal poprvé. Marek Čevelíček bude na WordCampu mluvit o uživatelském testování a v rozhovoru vysvětlil, jak ho lze použít v běžném životě.

Nahrávku rozhovoru najdete také na SoundCloudu.

Rozhovor: Katka Pavlíčková

„Tím, že WooCommerce propojíte s Instagramem, práce teprve začíná.“ S Katkou, která se Instagramu jako marketingovému nástroji věnuje už 6 let, jsme otevřeli téma její přednášky na letošním WordCampu Praha — Instagram shopping. Stihli jsme probrat i to, jak Katka relaxuje, a na co se po pandemii nejvíc těší. 

Nahrávku rozhovoru najdete také na SoundCloudu.

Rozhovor: Jan Tichý

Pamatujete si, jak vypadaly první Google Analytics? Honza ano. V krátkém rozhovoru si povídáme o tom, jaké změny a trendy hýbou webovou analytikou, kam se vše bude v příštích letech posouvat, nebo třeba i tom, proč ho analytika tolik baví. Na WordCampu představí Google Analytics 4.

Nahrávku rozhovoru najdete také na SoundCloudu.

Rozhovor: Vladimír Smitka

Vláďa Smitka je ostřílený analytik webové bezpečnosti, který za svůj kariérní život viděl už mnohé. Na WordCampu 2021 bude mluvit o bezpečnostních chybách, kterým se lze snadno vyhnout (ale i přesto se stále opakují). Ve videu si povídáme o tom, jak Vláďa dělá audity českého internetu, jaké průšvihy se mu podařilo najít a jak takové chyby mohou vůbec vzniknout.

Nahrávku rozhovoru najdete také na SoundCloudu.

Rozhovor: Alexander Mravčák

Alpine.js je přístupný kompromis mezi jQuery a současnými javascriptovými nástroji, jako je React nebo Vue.js. Developer, který umí s PHP a WordPress hooky, se v něm rychle zorientuje a může tvořit výrazně interaktivnější obsah. O frameworku mluví Alexander Mravčák, víc se dozvíme na WordCampu Praha 2021.

Nahrávku rozhovoru najdete také na SoundCloudu.