bruno-dirbak

Nestůj a pojď do Gutenbergu s nástavbou Atomic Blocks!

Workshop bude orientovaný hlavně na uživatele WordPress, kteří se chtějí ve svém oboru neustále zdokonalovat nebo se chtějí naučit něco nového, co by mohli v současné době nebo v budoucnu aplikovat na své webové stránky. Projedeme si společně kompletně celé rozhraní v Gutenbergu, řekneme si, která verze byla poslední a co nám přinesla, součástí bude i krátká ukázka instalace local do systému Linux. Potom se podíváme na tajnou myška věc, což jsou Atomic Blocks, které si opět celé od začátku projdeme, ukážeme si, jak fungují, co se na nich dá postavit za projekty, no a také samozřejmě zmíním věci, které v tomto řešení chybí a je potřeba je dodělat. Nakonec si ukážeme, jednoduché stylování v CSS, aby náš web pomocí Gutenbergu a Atomic Blocks, vypadal pěkně.

📰 Přečtěte si rozhovor s Brunem Dirbákem.

📒 Prezentace z přednášky

fellyph-cintra

AMP Workshop

2019 I’ve created a workshop just focused on AMP, I’ve run the workshop in 10 different cities and I like the possibility that 2 hours we could create an application with different features as WordPress, AMP is an inclusive technology that reduces the complexity over the development and increases the speed to create a web application. Then after this first round, I decided to adapt the workshop to the WordPress Ecosystem as well.

For this Workshop we will understand the reasons why AMP is an interesting option to create a web application and how we can use it with a few practical examples.

📰 Přečtěte si rozhovor s Fellyphem Cintrou.

Page buildery – Jak na rozšíření a úpravy ve WordPress bez programování

Pro koho?

všem, kteří neumí programovat nebo chtějí rozšířit WordPress pro klienta rychle

Obsah 

moc jsme se v komunitě nevěnovali velké skupině začátečníků a lidem, kteří neumí programovat, ale potřebují udělat rozšíření nebo úpravy ve WordPress. Podíváme se, jaké jsou možnosti pro rozšíření, od políček, přes nové posttype, relace mezi nimi, až k vytváření seznamů a detailních stránek na míru z právě rozšířených dat. A to vše bez nutnosti programování. Ukážeme si to na demo příkladech správy zaměstnanců nebo realit, od backendu po vytvoření frontendu.

Ukázky na: 

  • Gutenberg
  • ACF a Elementor
  • JetEngine a Elementor
  • Oxygen
  • Toolset

📒 Prezentace z přednášky

katarina-novotna

Importuj ako pán s WP All-import Pro + WooCommerce add-on

Importovanie pomocou CSV alebo XML do WordPress. Workshop je primárne určený pre eshopárov, ktorí plánujú migráciu alebo pre ľudí, ktorí si chcú vytvoriť katalóg produktov.

Ku koncu workshopu si ukážeme aj pokročilejšie vychytávky (vlastné funkcie), no celkovo je workshop určený pre bežných používateľov, ktorí potrebujú importovať do WordPress veľké množstvo dát.

Notebook výhodou 😉

📰 Přečtěte si rozhovor s Katarínou Novotnou.

📒 Prezentace z přednášky

jiri-sebek

Pokročilý WordPress Deployment

V Query řešíme na malý tým poměrně velké množství projektů různých velikostí. Změnové požadavky jsou na denní bázi. Takové multiprojektové prostředí si vyžaduje určitou pružnost co se týče deploymentu změn. Často releasujeme a deployujeme i několikrát denně a přišlo mi zajímavé říci, jak fungujeme, co nám funguje a co nám nefungovalo. Cílem workshopu je prakticky ukázat, jak migrujeme celé WordPress instalace či jen jejich určité části vč. databáze a to mezi různými prostředími.

📰 Přečtěte si rozhovor s Jiřím Šebkem.

📒 Prezentace z přednášky