Hledáme řečníky!

Vyznáte se ve WordPressu jako nikdo jiný? Postavili jste na něm zajímavý web anebo jste s jeho pomocí vyřešili dílčí problém? Podělte se o to s námi na WordCamp Praha 2022! Hledáme české a slovenské přednášející, kteří s námi budou sdílet své zkušenosti a znalosti.

Svá témata můžete posílat do 9. ledna 2022.
Použijte tento formulář.

Možná jste byli na posledním ročníku, který se uskutečnil také online v únoru 2021, a pamatujete si skvělou atmosféru a nabitý program. I tentokrát se držíme konceptu, který se minule osvědčil: Akce proběhne kompletně online a důraz bude na lokální (česky a slovensky mluvící) přednášející. 

Délka jednotlivých příspěvků by měla být 15 minut + čas na dotazy z publika. Chcete si vyzkoušet kratší formát lightning talks (anebo formát TEDxu)? Vyplňte následující formulář “call for speakers” a třeba nám vaše téma padne do programu jako ulité. Každý přednášející může poslat návrh až na tři přednášky.

Pokud byste chtěli přednášku delší (nebo třeba workshop), tak vás rádi uslyšíme na onlinovém WP pivě, kde můžete dostat více prostoru. Setkání se obvykle konají poslední středu v měsíci (kromě února, kdy je WordCamp Praha).

Pro tento ročník také zvažujeme na 27.2.2022, tedy den po konferenci, uspořádání Contributor Day spojený s workshopy. V závislosti na momentální situaci se akce bude konat fyzicky v centru Prahy anebo taktéž online na platformě Hopin.

Pro koho budete přednášet

Součástí programu budou přednášky pro: 

  • uživatele – blogeři, redaktoři, správci webů nebo eshopů. Lidé, kteří WordPress denně používají a výběrem vhodných pluginů a šablon řeší své potřeby klidně i na pokročilé úrovni,
  • programátory – kteří WordPress (nebo weby na něm) vyvíjí a nebojí se přitom sáhnout do jeho kódu anebo ho třeba použijí jen jako administrační rozhraní pro nějaké headless řešení,
  • agentury, markeťáky, SEO specialisty a další, kteří WordPress doporučují klientům nebo s ním pro ně pracují a potřebují si udržet přehled o tom, co a jak na něm lze vyřešit.

Poradíme vám téma

Pro výběr tématu vaší přednášky pro vás může být inspirací práce s vizuálními editory, ovládání a tipy a triky pro Gutenberg, nebo pluginy, které řeší konkrétní problémy jako e-commerce a jiné monetizace, online kurzy, správa obsahu, fotografií, uživatelů apod.

Nekončícím jsou témata spojená s optimalizacemi – rychlost, bezpečnost a vyhledávání, vybrat si můžete jak uživatelský tak vývojářský pohled na věc.

Vývojáři jistě ocení nahlédnutí do workflow vývoje, jak a kudy na bloky pro Gutenberg, WordPress jako CMS v headless řešení, full site editing a další specialitky, které vás napadnou.

Máte-li jakékoliv dotazy, neváhejte se na nás obrátit.