Rozhovor – WordPress v neziskových organizacích

Ptáme se účastníků WordCampu, proč používají WordPress a proč se těší na letošní letošní ročník.

Redakční systém WordPress je hojně využíván v mnoha neziskových organizacích. Je to především díky jeho jednoduchosti, otevřenosti a nezávislosti na dodavateli.

Jak využívají WordPress v Auto*Matu nám poví Jakub Holzer.

Jak by ses popsal jako uživatel WP?

Jsme menší, ale dost aktivní neziskovka. WordPress používáme pro desítky svých projektů, které pro své potřeby realizujeme sami, nebo si je necháváme vytvořit externě. Dá se tedy říct, že jsme profesionální uživatel.

Můžeš nám krátce popsat, čím se zabýváte?

Auto*Mat zaštit’uje desítky mediálně výrazných projektů jako například http://zazitmestojinak.cz se zaměrěním na aktivity ve veřejném prostoru, http://prahounakole.cz informující o pražské cyklodopravě, http://tunel-blanka.cz věnující se problematice tunelového komplexu Blanka a aktuálně celostátní kampaň http://dopracenakole.cz s cílem podpořit zdravý život ve městech.

Proč jste si pro své projekty vybrali WP?

WordPress jsme si před deseti lety vybrali díky jeho otevřené filozofii odpovídající charakteru našich projektů. V začátcích byl pro nás WordPress ideálním publikačním systémem, který nám umožnil rychlou prezentaci. Dnes po letech už můžeme potvrdit, že to byla správná volba – a to nejen díky jeho snadné administraci, ale také jeho velké flexibilitě, která stále zvládá naše vzrůstající požadavky.

Byl jsi na nějakém z předchozích ročníků? Co ti to dalo?

Ano. Na minulém ročníku nás vzhledem k tomu, kolik stránek na WordPressu provozujeme, zajímala především přednáška nasazení Multisite, WP-CLI a REST API.

Proč jdeš letos na WordCamp?

Chceme být v obraze 🙂

Které přednášky chceš letos navštívit?

WordCamp 2016 ma být zaměřen především na WP REST API, které nás vzhledem tomu, že máme WordPressy propojené s aplikacemi na Djangu, hodně zajímá. Prostudovat si Analytiku není nikdy na škodu a samozřejmě jsme zvědaví na REACT JS a workshop na téma VersionPress s Borkem Bernardem.

WordCamp Praha 20. 2. 2016 is over. Check out the next edition!