Už makáme na Wordcamp Praha 2018

Jako každý rok touto dobou, i nyní už probíhají horečné přípravy dalšího ročníku pražského WordCampu s pořadovým číslem 4. A protože jsme hraví a soutěživí, vše se nese v duchu lépe, výše, rychleji. V nadcházejícím ročníku bychom chtěli dosáhnout pro nás magické hranice 500 návštěvníků. Předpoklady pro toto číslo jsou veliké a my tomu jdeme naproti mnoha vylepšeními.

Ohlédnutí za ročníkem 2017

Nejprve si ale pojďme připomenout, jaký byl WordCamp Praha 2017.

  • 2 stage (programátorská a uživatelská)
  • 380 návštěvníků
  • 14 přednášek
  • 2 workshopy
  • 10 organizátorů a 7 dobrovolníků
  • 400.000 Kč rozpočet

Celou konferencí nejvíce rezonovala témata bezpečnosti, péče o zákazníky a problémy v technických částech webů. Ve výsledku je to vše jen o lidech. Jak s aplikací zacházejí a jak jsou důslední. Programátorská část konference řešila pochopitelně vývojové části, potíže a jejich řešení.

Co chystáme pro ročník 2018

Hlavní a nejvýraznější změnou je počet přednášek. Bude jich jen 5. Ovšem druhá část bude věnován skvělým workshopům a případovým studiím. Kterých je plánováno až 6. (3 technické a 3 uživatelské).

Chceme celý pražský WordCamp 2018 více posunout od teorie k praxi a skutečným výsledkům. Pro nový ročník je kladen největší důraz na kvalitu a skutečný přínos. Opravdu se tím velmi zabýváme. Vybíráme témata, která jsou skutečně aktuální, v komunitě se nejvíce probírají a posluchače někam posunou.

CZ WordPress komunita je stále aktivnější

K chystanému čtvrtému ročníku se nám sešlo tolik námětů, tolik nápadů na přednášky, zajímavá témata i tipů na skvělé řečníky, že výběr vskutku není snadný. Dosud se nám toho nikdy nesešlo tolik, jako při letošních přípravách.

Je skvělé jak je česká WordPress komunita aktivní, jak moc se zajímá o dění v online a jak velký má přesah i do dalších oborů. WordCamp je právě tou nejlepší akci, kde se má WP komunita šanci sejít a vzájemně si předat čerstvě nabyté zkušenosti i znalosti. My jako organizátoři k tomu všemu přivedeme spírkry zvučných jmen a připravíme akci, na níž se bude ještě dlouho v dobrém vzpomínat.

Těšte se, letošní WordCamp Praha 2018 s námi, bude vážně pecka!

WordCamp Praha 24. 2. 2018 is over. Check out the next edition!