Michal Janata – představení přednášejícího

Michale, loni jsi mimo jiné organizoval překladatele na Contributing Day, takže tě mnozí znají. Pro ty ostatní, můžeš nám říct něco o sobě?

Ahoj, jmenuji se Michal Janata. Jsem spolu organizátor WP Piva v Praze a GTE pro český překlad. Dále se angažuji v info odboru (IT) v Junáku – českém skautu a vedu projekt Dobrý skautský web, o kterém budu ve své případové studii mluvit.

Letos budeš na WordCampu jako speaker poprvé a rovnou s případovou studií “Projekt Dobrý Skautský web”. Jak jde příprava?

Příprava není zas tak složitá, mám představu jen musím získat všechna data. V projektu jsem už 3. rokem a před vánocemi jsem převzal od kámoše vedení. Okolo projektu se motá 2 – 6 lidí. Většinou dobrovolníci, i když občas máme i nějakou zajímavou placenou práci.

Případová studie se bude zaobírat nejen tou základní částí projektu, ale i rozšířením, které teď intenzivně připravujeme. Pokusím se ukázat, jak skauti pracují s WordPressem a obecně s IT na webu. Ale víc už prozrazovat nebudu. 🙂

Jak se zrodila myšlenka, že si pro nás studii připravíš?

Já v první chvíli na WordCampu neměl vůbec být. Měl jsem jet s kamarády na hory, ale to padlo. Napsal jsem Tomášovi, že přijdu na Contributing Day, ať se mnou počítají kvůli překladům. A on mi odpověděl, jestli bych nechtěl něco říct o tom jak používám WordPress ve skautu. Odpověď byla kladná a začínám se připravovat.

Už tě bere nervozita, nebo jsi zvyklý přednášet?

Už jsem nějaké přednášky měl, většinou ale něco menšího. WordCamp je pro mě zatím největší. Nervozní jsem, ale doufám že se případová studie bude líbit.

Co bys vzkázal všem, kteří ještě neví jestli na WordCamp dorazí?

Určitě přijďte, je to super akce. Poznáte spoustu zajímavých lidí, dozvíte se důležité informace ze světa WordPressu. Stojí to za to!

 

Zajímá vás co obnáší nasazení WP ve velkém různorodém hnutí?
Kupte si vstupenku přijďte si to poslechnout!

WordCamp Praha 24. 2. 2018 is over. Check out the next edition!