Organizátoři

Martin Bugner

První webové stránky jsem vytvořil již na verzi 1.5, tedy pamatuji ‚Kubricka‘ (pozn. pro hodně mladé a méně znalé: jedná se o kódové označení výchozího tématu, pojmenovaného po Stanley Kubrickovi).
Následovala kratší přestávka a koketování s jinými CMS, abych se vrátil k WordPress. Myslím, že mu už zůstanu věrný.

V současné době se živím tím (jsem typický „one man show“ a multiinstrumentalista), že tvořím weby a e-shopy převážně s použitím WordPressu. Považuji tento systém za jeden z nejjednodušších na naučení, pakliže se správně pochopí a uchopí.
Mým cílem je vždy ukázat uživateli a zákazníkovi, co nástroj umí a jak s ním zacházet.

Vyznávám jednoduchost až minimalismus a moc rád jezdím na koloběžce. Proto jsem se letos stal i hrdým partnerem Českého svazu koloběhu, který bude mít brzy web rovněž na WordPress.

Petr Toman

Petr začal svou práci v IT jako Account Manager ve firmě využívající vlastní CMS. Postupem času se začal seznamovat i s WP, protože ve firmě vznikala poptávka, ale nedařilo se mu najít kvalitní vývojáře. Následně někde našel kontakt na Adama Laitu, který mu jednoho večera zachránil projekt a pak si spolu dali vodnici. Tou dobou si začínal uvědomovat, že řízení projektů ho už nenaplňuje, a proto se začal učit pod vedením Adama kódovat. V současnosti staví většinu webů (bohužel šablonových), ale ani větší projekty na míru mu nejsou cizí.

Jakub Hladký

Jakub se v prostředí internetového marketingu a e-commerce pohybuje již desátým rokem. Původně pracoval ve velké marketingové agentuře, následně si vyzkoušel několik let na volné noze, aby nakonec s kolegy založil vlastní firmu Brilo.cz, která vyrábí brilantní weby a stará se o jejich marketing.

Jakuba jste mohli vidět přednášet například pro Jihočeskou hospodářskou komoru, na Eshopvikend.cz, Čtvrtkonu, Google Digitání garáži, nebo v Marketing & Media Clubu VŠE Praha a dalších lokálních akcích i setkání expertů.

V průběhu své praxe poznal, jaké to je vést svojí firmu, starat se o zaměstnance i platit za propagaci. V agentuře pracoval jako senior e-commerce specialista, account i projektový manažer. Podílel se na velkých nadnárodních projektech, na marketingu známých internetových obchodů, i propagaci úspěšných webů.

Z osobní zkušenosti Jakub o říká: „Online prostředí mne naučilo strategicky uvažovat a dívat se na svět optikou zákazníků i neustále vyhodnocovat skutečný přínos každé koruny vynaložené na marketing. Pro naše zákazníky jsem takový vedoucí příběhu, kde hlavními hvězdami jsou jejich zákazníci.“

Martin Hlaváč

Martin si vyzkoušel školu a pak šel raději do produkce. Od roku 2010 začal profesionálně programovat desktopové aplikace (C# + WPF), kde sbíral především zkušenosti s dlouhodobým vývojem ve větším týmu. Od roku 2012 se pak začal věnovat i PHP a WordPressu, přičemž tento koníček postupně trasformoval v business společně s Tomášem Kocifajem v KTStudiu. Je hlavním objektovým motorem WP Frameworku a v případě špatně napsaného kódu nebo názvu proměnných se nezastaví před nikým ani před ničím. V roce 2015 také společně s dalšími členy spolu založil skupinu Brilo.cz, která se zabývá tvorbou rozsáhlých webů a webových aplikací včetně designu, testování, přípravy, analýzy a všeho, co opravdu brilantní web potřebuje a to vše na WordPressu. Martina můžete také vidět na různých WordPress konferencích z pozice spolu organizátora, či aktivního účastníka.

Jan Mucska

2046, programátor a grafik na volné noze. WordPress aktivně používá od roku 2006. Čas od času učí WordPress na Akademii Výtvarných Umění a soukromých školách.

Adam Laita

Vývoji webů se věnuje více než 9 let, díky tomu působí nejen jako profesionální kodér, ale také jako konzultant a auditor webů. Ve WordPressu se zaměřuje především na vývoj intuitivní administrace a díky dosaženým zkušenostem také vývoji šablony pro kodéry/vývojáře, která brzy spatří světlo světa. V obecném vývoji se Adam zaměřuje na kvalitní vývoj webů s vlastní administrací a grafikou. Ve spolupráci s Petrem Tomanem však nabízí celou škálu řešení šitých klientům na míru.

Vladimír Smitka

Kolem webů a správy serverů se začal pohybovat už velmi dávno – v roce 2001. Dnes se věnuje především technickému zlepšování webů a opravováním chyb jiných tvůrců – podobných chyb, které on sám v začátcích běžně dělal. V této oblasti dělá také porotce v soutěži WebTop100 pro technické zpracování webů. Ročně mu tak projde rukama několik stovek webů, které zkoumá jak po stránce výkonu, tak po stránce bezpečnosti. Založil agenturu Lynt services, která firmám pomáhá s provozováním webových stránek – od konfigurace serverů, přes jejich vývoj, až po jejich propagaci. Aktuálně se Lynt hodně věnuje automatizaci v PPC a datové analýze. Vláďa WordPress poprvé okusil ve verzi 1.5, ale v té době byl podle něj ještě velmi nedospělý a tak od něj na několik let opět utekl. Dnes považuje situaci mnohem lepší a tak jej často a rád používá.

Vláďa aktuálně píše o WordPressu knihu, která by měla v roce 2017 vyjít.

Tomáš Kocifaj

Tomáš již s WordPressem aktivně pracuje řadu let. Vytváří na něm firemní stránky, e-shopy i velké projekty. Společně s Martinem Hlaváčem vede KTStudio.cz a vytvářejí různé WordPress projekty a pluginy. Jsou autory například českého projektu WPFramework.cz nebo vlastního prodejního e-shop systému WPEshop.cz. V roce 2015 také společně s dalšími členy založili skupinu Brilo.cz, která se zabývá tvorbou rozsáhlých webů a webových aplikací včetně designu, testování, přípravy, analýzy a všeho, co opravdu brilantní web potřebuje.

Tomáše můžete také vidět na různých WordPress konferencích z pozice přednášejícího, ale i jako aktivního účastníka. Tomáš a Martin organizují také WordPress pivo, aby posílili ducha WordPress komunity a zajistili pravidelné setkávání fandů a nadšenců jako jsou oni.

Radek Kučera

Když bylo WordPressu 2.9, začal Radek s prvním blogem, katalogem odkazů a webem s PR články. Brzo již na WordPressu postavil několik jednoduchých firemních webů.  Dnes je především fanoušek, který se rád něco naučí a sleduje dění okolo WordPressu. Kromě toho ho zajímá vše okolo internetu. Radek pracuje v oblasti Telco & ICT.

WordCamp Praha 2017 is over. Check out the next edition!