Wapuu King – maskot WordCamp Praha

Kdo je to Wapuu?

Wapuu byl původně vytvořen jako maskot japonského WordCampu v roce 2011, kde si dokázal získat obrovskou popularitu. Od té doby je postavička Wapuu, japonského autora Kazuko Kaneuchi, v různých modifikacích nedílnou součástí většiny WordCampů i menších meetupů po celém světě. Svého Wapua má i například magazín o WordPressu WP TAVERN. Charakter každého Wapua je jedinečný, a tak jich nalezneme ohromné množství.

wapuus

Čím je náš Wapuu jedinečný?

Náš Wapuu je českým králem a bude v roce 2016 vládnout všem českým WordPress akcím v čele s WordCampem. Královskou krev poznáte i podle jeho lvího ocasu a hermelínového pláště. Lvího ocásku si můžete všimnout i v logu konference.

Můžu Wapua použít na svém webu?

Wapuu je šířen pod licencí GPLv2 či novější, lze jej tedy použít prakticky libovolně – jedinou podmínkou je uvádět copyright autora Kazuko Kaneuchi. Budeme rádi, když se náš maskot bude dále šířit a když si vytvoříte vlastní variace. Pro tyto účely jsme pro vás připravili jeho zdrojové soubory ve formátu SVG, které umí otevřít běžné vektorové editory. Pokud vytvoříte jeho variantu, neváhejte se pochlubit v komentářích ;-).

Pokud chcete, můžete vytvořit i Wapuu zcela nového, k tomu můžete využít oficiální podklady či podklady od Michelle Schulp. Ta vytvořila již řadu modifikací pro WordCampy po celém světě, a ve svém Github repositáři nabízí ke stažení a použití podklady rozložitelné do jednotlivých částí tak, aby byly úpravy co možná nejjednodušší.

Vaše nejlepší výtvory nebo fotografie s Wapuu odměníme volnou vstupenkou na konferenci, šanci má tedy opravdu každý!

 

Další informace o Wapuu se můžete dozvědět na jeho fan stránce: http://wapuu.jp/ nebo například v českém článku  http://n-host.cz/2015/11/kdo-je-wapuu/.

WordCamp Praha 20. 2. 2016 is over. Check out the next edition!